Wat we doen

Een opsomming van onze activiteiten...

Import en verkoop van audio-apparatuur

Naast de import van een verschillend aantal merken betrekken wij hoogwaardige audioproducten van circa twintig leveranciers. Ons assortiment bevat dan ook meer dan vijfduizend artikelen.

Om de concurrentiepositie te verbeteren werd er in 1993 gestart met het importeren van een luidsprekermerk. In analogie met de bedrijfsfilosofie is gekozen voor technische topkwaliteit: d&b audiotechnik. Inmiddels behoort d&b audiotechnik tot het meest toonaangevende merk in het Nederlandse theatercircuit. Ook congrescentra, poppodia en  ‘rock ‘n roll’ verhuurbedrijven behoren inmiddels tot de vaste d&b gebruikers.

Voor een aantal, door Audiopro geïmporteerde merken bestaat een klein en gespecialiseerd dealernetwerk. Het betreft producten die ook voor de semi-professional en "prosumer" interessant zijn. Hierbij kan men denken aan akoestisch dempingmateriaal en apparatuur voor homestudio’s.

Bemiddeling bij leaseovereenkomsten

Audiopro kan, indien gewenst, bemiddelen bij het afsluiten van een lease-overeenkomst via een gespecialiseerde kredietverstrekker.  Hierdoor hebben al meerdere van onze klanten tot volle tevredenheid een belangrijke investering in hun audioapparatuur kunnen doen.

CAD design en EASE

Audiopro beschikt over CAD faciliteiten om projecten te ontwerpen en de klant van technische tekeningen te voorzien. Ook beschikken we over geavanceerde programmatuur om akoestische simulaties (van virtuele ruimtes) te maken, zodat we de klant een indruk kunnen geven van de prestaties van het systeem bij renovatie- en nieuwbouw-projecten, voordat er ook maar iets geinstalleerd is.

Controlemetingen hebben niet alleen bewezen dat de simulaties zeer nauwkeurig zijn maar dat ze ook de installatietijd aanzienlijk verkorten, dit laatste omdat de installateurs al op voorhand weten op welke posities, en onder welke hoek, de luidsprekers moeten hangen voor een optimaal resultaat.

Service & Support

Audiopro beschikt over een eigen interne Technische Dienst en is o.a. Yamaha Service Centre en Yamaha System Integrator. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en worden regelmatig up-to-date gehouden door trainingen en seminars. Een recente ontwikkeling is bijvoorbeeld digitale audiodistributie via glasvezel- of ethernetkabel in een digitaal formaat zoals, Cobranet of EtherSound.  Ook hier weten wij van de hoed en de rand...

Training en Seminars

Audiopro Nederland is van mening dat bij verkoop van hoogwaardige apparatuur ook de gebruikerstraining hoort om deze apparatuur optimaal te laten presteren.

Hiertoe hebben wij onder andere contact met een aantal erkende trainers die op basis van de geleverde apparatuur en het opleidingsniveau van de betrokkenen een op maat gemaakte opleiding kunnen verzorgen tot niveau: “bedieningsvaardig gebruiker”.

Voor diepgaande kennis van d&b audiotechnik luidsprekersystemen organiseert de fabrikant één- en driedaagse cursussen om gebruikers o.a. te trainen in het veilig hangen van luidsprekers boven publieksvakken alsmede het gebruik van de diagnostiek software waarmee de gebruiker zelf het dagelijks functioneren van het systeem kan testen op basis van o.a. impedantiemetingen en het uitlezen van de versterkerlogs.

Het praktisch gebruik van audio processors zoals Soundweb of DME en het “lekker” laten klinken van een systeem wordt gegeven door één van onze “in-house”collega’s die onder andere docent is geweest op het Alkmaars Conservatorium.

Last but not least... After Sales

Audiopro Nederland hecht veel waarde aan een blijvend tevreden klant. Dit betekent dat wij onze bestaande gebruikers blijvend informeren over productnieuws en eventuele updates ofwel upgrades die voor hun systeem of gebruik van belang kunnen zijn.

Middels publicaties op onze website, (elektronische) nieuwsbrieven, vakbeurzen maar vooral en dit is de meest populaire manier; het organiseren van gespecialiseerde seminars waarbij de deelnemers een praktisch inzicht wordt gegund in de denkwijze van vakbroeders.

Een recentelijk georganiseerd seminar vond plaats tijdens de concertreeks van een van Nederlands bekendste artiesten in Gelredome te Arnhem waarbij het aantal deelnemers de verwachte dertig met een factor drie oversteeg!